Category Archives: Yleinen

Kuka kuuntelisi Nyytiä?

Olin edellisellä viikolla kampanjoimassa Savonlinnan torilla ja siellä tuli kohdattua ties miten monenlaista ja mukavaa ihmistä. Pari kohtaamista jäi kuitenkin erityisesti mieleeni, joista ensimmäinen oli Fobba (kok.). Fobban sanoin, toivon hänelle kohtuullisesti menestystä. Eduskunta kuitenkin tarvitsee hyviä tyyppejä puolueeseen katsomatta.

Ei oo Kaakkois-Suomessa asiat yhtään huonosti ehdokasasettelujen suhteen. #savonlinna #vihreät #kokoomus #vaalit2015 #fobba

Una foto publicada por Lauri Kosonen (@ekufi) el


Mutta toinen Fobbaakin merkittävämpi kohtaaminen oli kahden fiksun nuoren kanssa. He kävivät luonani juttelemassa päivällä, ja tottakai kerroin siitä miten minä ja Vihreät haluamme uudistaa Suomea ja pitää huolta siitä että nuorilla on tulevaisuudessakin mm. mahdollisuus kouluttautua kuinka parhaaksi näkevätkään. Keskustelun päätteeksi kerroin että käykää ihmeessä kiertämässä myös muut vaaliteltat lävitse ja kyselemässä, mitä muilla puolueilla on tarjota heille (meille) nuorille, eihän autokaupoillakaan pidä sitä ensimmäistä eteen tulevaa autoa heti ostaa näkemättä myös muita vaihtoehtoja.

Meni jonkun aikaa, ja nuoret tulivat takaisin kertomaan että muilla teltoilla ei ollut ketään nuoria ehdokkaita paikalla, ja vanhemmatkin ehdokkaat vain tarjosivat esitettään, mutta eivät sen enempää viitsineet lähteä juttelemaan heidän kanssaan. Tämä oli tietysti helppo nähdä itselleni pelkkänä plussana, koska mulla on kyllä aikaa ja halua jutella kenen kanssa tahansa.
Päällimmäiseksi jäi silti mieleen se että meillä on paljon nuoria ja fiksuja ihmisiä, joille monelle jää sellainen olo että heitä ei kuunnella, että heidän mielipiteillään ei ole arvoa. Ja sitten vielä eräillä on vielä röyhkeyttä ihmetellä mediassa että miksi nuoria ei kiinnosta politiikkaa ja äänestäminen. Ei nuoria varmasti kiinnosta politiikka, jos poliitikkoja ei kiinnosta nuoret. Ja näin sen ei tulisi olla! Jokaisen meistä tulisi saada tulla kuulluksi.
Kansanedustajien keski-ikä on yli 50 vuotta ja se tarkoittaa sitä että monilla nykyisillä kansanedustajilla ei ole mitään käsitystä siitä mitkä asiat nykypäivänä koskettavat nuoria. Silti eduskunnassa tehdään päätöksiä jotka vaikuttavat hyvin merkittävästi nuoriin ja nuorten elämään. Päätöksiä, joilla voidaan suistaa monen lupaavan nuoren tulevaisuus pois raiteiltaan, vain siksi koska niillä päätöksillä ei ole (suoranaista) vaikutusta jo vuosikymmeniä työelämässä olleiden elämään.

Tästä syystä toivon että jokainen suomalaisista nuorista välittävä ihminen äänestäisi nuorta tai oikeasti nuorten asioita ajavaa ehdokasta, aivan sama mitä puoluetta lopulta itse kannattaa. Jos eduskunnassa jotain leikkauksia tulisi tehdä, niin sen tulisi olla nuorennusleikkaus. Äänelläsi se on mahdollista. Nyt jos koskaan.